dijous, 11 de juny del 2015

Títol: El Cor de Caramelles de Can Catassús.
Autor: Anna Maria Duran i Recasens
Edició : Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Data de publicació: abril 2015
Gènere: Recerca històrica

Anna Maria Duran és mestra, antropòloga i una enamorada de Sant Sadurní. Aquest llibre se centra en el cor de caramelles de Can Catassús, que va donar a molts sadurninencs, en uns anys en què la vida no era fàcil i les ofertes de lleure eren escasses, una possibilitat d'expressar-se i de fer comunitat, una eina de creixement personal i de formació cultural.
L'originalitat de l'obra és doble: d'una banda, l'enfocament antropològic que hi dóna l'autora. No és un llibre historicista, atapeït de dades i dates. La història hi és present, però sempre a través de la perspectiva de les persones i les relacions que teixeixen.
De l'altra, el fet que dóna la paraula, de manera amena i hàbil, a alguns dels protagonistes supervivents d'aquella iniciativa col·lectiva. A partir de les seves explicacions, passades per l'enfocament antropològic de l'autora, ens fem càrrec d'alguns dels mecanismes que funden una comunitat humana, a Can Catassús, a Sant Sadurní d'Anoia, o en qualsevol lloc del món on les persones convisquin en societat.

LlopArt impressions hi ha aportat el disseny, la correcció lingüística, la maquetació i la impressió.
Mida 148x208 mm, 132 pàgines impreses a una tinta en paper estucat mat de 125 g,coberta a 4+0 tintes i vernís en estucat mat de 250 g. Enquadernat amb fil vegetal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada